12 Rregulla të arta në lidhje me procesin e divorcit

Tabela e përmbajtjes:

 1  Divorc ose Jo Divorc

2  Mbaj qetësinë, por lëviz shpejt

3  Kundërshtari juaj nuk është armiku juaj!

4  Specifikoni qartë kërkesat tuaja

5  Mos thuaj “Unë do të marr valixhen dhe do te iki “!

6  Jini të ndershëm me Avokatin tuaj të Divorcit

7  Mos fshehni asgjë nga avokati juaj

8  Ndiqni gjithmonë paralajmërimet e avokatit tuaj për divorc

9  Merrni argumente/provat  që kanë nevojë për avokatin tuaj

10  Mos i përfshini fëmijët në problemet tuaja!

11  Ju lutemi të kuptoni më shumë me personin që shihni në pasqyrë

12  Vazhdoni të jetoni


Nëse jeni në proces divorcimi ; Ju lutemi lexoni këtë artikull me durim deri në fund. 

Si avokat i divorcit për shumë vite , jemi përpjekur të mbledhim paralajmërimet tona për këtë temë me gabime që nuk duhet të bëhen gjatë kryerjes së ketij procesi .

Divorci është një pikë kthese për ju, jeta juaj para divorcit dhe jeta juaj pas divorcit do të do te sjell  ndryshime . Sidoqoftë, këtu ka një periudhë të ndërmjetme:

“Procesi i çështjeve gjyqësore për divorc”.

Të dy përpara se të hapni një process divorci kundër jush, jeni në kërkim të një avokati me përvojë dhe të mirë të divorcit . Do të përpiqeni të gjeni avokatin më të mirë të divorcit duke pyetur të afërmit tuaj të divorcuar më parë ose duke përdorur internetin .

Ajo që prisni nga një avokat i divorcit është që ai te jete  mbrojtësi më i mirë i të drejtave tuaja, në gjendje të bindni gjykatën dhe t’ju kuptoje plotësisht.

Por në këtë artikull do të flasim për avokatët e divorcit, jo për avokatin e divorcit. Ne do të shqyrtojmë 12 Rregullat e Artë në lidhje me Procesin e Divorcit , të cilat bëhen nga njerëzit që synojnë të hapin një çështje divorci gjatë negociatave me avokatin e divorcit, si para ashtu edhe gjatë çështjes  .Divorci ose jo divorci…
Divorci është vendimi më i vështirë, ndoshta më i dhimbshëm dhe më radikal që njerëzit mund të marrin. Si rezultat, askush nuk u martua per tu  divorcuar por vjene nje pike e caktuar  ne jete ku merren ne konsiderat njerzit , trauma , dhimbja dhe pasiguria .
 
Por a duhet të divorcohem” ? 
Asnje avokat i divorcit që respekton veten ose profesionin e tij nuk do t’i përgjigjet pyetjes pozitivisht ose negativisht.
Edhe pse është shumë e vrazhdë për të gjithë klientët tane që vijnë me idenë e hapjes se nje procesi  gjyqesor per divorc ne veçanërisht e them këtë:
 
“Mos na mendoni ne si doctor me bisturi  ne  dore ,vendi ku do pres bisturia ose ku keni dhimbje do na e thoni ju , per kete arsye vendim eshte I  juaji . Nese keni  nje martes qe ja vlen te shpetohet ,ezauroni gjithe mundesite. Kur ta keni idene  te qarte qe do  ndaheni  , hajdeni te ne per ndihme“.
 
Në këtë drejtim; Para se te merrni  nje avokat per divorcin tuaj vlerësoni nëse dëshironi një divorc në të gjitha dimensionet e tij. Nëse martesa juaj është e shpëtueshme dhe e qëndrueshme, merrni parasysh të gjitha opsionet. Mund të kërkoni ndihmë nga këshilltarët e martesës dhe psikologët. Mund të bashkoheni me terapitë në çift.
Nëse keni dyshime, mund ta shtyni këtë proces.
Pasi të keni vlerësuar të gjitha këto dhe të merrni një vendim të plotë dhe përfundimtar për divorcin, kontaktoni avokatin tuaj të divorcit.Mbaj qetësinë, por lëviz shpejt
Ju keni menduar plotësisht dhe vendosët të beni një divorc. Ose kur nuk prisnit një rast divorci kundër jush.
Mos u frikësoni si “Çfare do të bëj? Si ta bëj?”, Si mund te ma bej mua kete ? ” Qetë! Por mos e humbni kohën tuaj.
Nëse keni nevojë të hapni një proces gjyqësor per divorc me nje avokat me eksperienc ne kete fushe , hapni çështjen tuaj.Nëse keni një çështje kundër jush, përgatitni kerkesat juaja ne  prezencen e nje avokati  mbrojtes  dhe paraqituni  ne nje process gjyqeso  denjesishte,
A e dini se nuk mund të bëni një kërkesë të re ose të raportoni ndonjë provë në atë rast nëse një kërkesë nuk paraqitet brenda afatit?
Nëse jetoni në qytete të ndryshme, a e dini se cila gjykatë do të trajtojë çështjen tuaj dhe personin e parë që zgjidh çështjen tuaj ?
Për informacione të hollësishme në lidhje me këtë çështje, kush duhet ta hapë së pari çështjen e divorcit? Ne si  zyre ligjore ju asistojme.
Ju duhet të veproni shpejt sepse kërkimi juaj për një avokat divorci, autorizim, konsultim me avokatin tuaj dhe përgatitja e kerkese padise tuaj janë një proces specifik. Për ta përdorur këtë proces në mënyrën më efektive, duhet të veproni shpejt .


Kundërshtari juaj nuk është armiku juaj!
Ne procese te ndryshme gjyqesore me  objekt : Divorci  ajo  qe na ka terhequr vemendjen eshte se seancat kthen ne pika policie dhe policet sigurojne qe mos te kete incidente midis palëve perpara trupit gjykues .
Duhet  ta dini dhe te adoptoheni  me iden  nëse keni ndërmend të paraqiteni për divorc per te siguruar te drejten tuaj perms procesit gjyqesor , koncepti i armikut në ligj zhvillohet vetëm në ligjin e luftës. Nuk mund të ketë armik në sallën e gjyqit.
Ju duhet të përcaktoni qëllimin tuaj dhe të merrni një vendim të shëndetshëm duke hequr qafe faktorët që ju bëjnë të zemëroheni ose shqetësoheni
 
–  Ju dëshironi një divorc?
  Po,
–  Ju dëshironi kompensim?
  Po,
–  Ju dëshironi pension ushqimor ?
  Po
– Dëshironi kujdestarinë e fëmijëve?
Po,
  ……

Ju mund t’i keni këto të drejta, por nuk keni pse të jeni armik për t’i marrë ato. Thjesht bëhu paditës.
Në çështjen e divorcit nuk ka armiq, ka të pandehur ose paditës. Nëse paraqitni një padi, jo armiku, vetëm i pandehuri
Prandaj, qëllimi juaj nuk është të shkaktoni vuajtje te pala tjeter , por të marrni  të drejtat tuaja dhe të fillojë jetën tuaj të re sa më shpejt që të jetë e mundur.
Për më tepër, nëse ka fëmijë nga fryti I  marteses gjykata do të vendosë të krijojë një marrëdhënie personale/ takimi  me fëmijën. Do të takoheni me palën tjetër gjatë marrëdhënies personale/ takimi. Nëse lëvizni me qëndrime armiqësore, mund të mos jeni në gjendje të shikoni përsëri fytyrën e njëri-tjetrit.


Identifikoni qartë kërkesat tuaja
Objektivi kryesor në procedurat e divorcit është të përfundojë me ligj martesën midis palëve. Sidoqoftë, divorci është nje veprim  me shumë pasoja fianciare dhe jo  fianciare.
Kush jane rezultatet financiare të shkurorëzimit;
·         Ndihma për fëmijë
·         Kompensimi financiar
·         Kompensimi shpirtëror
·         Mallrat e arkëtueshme nga Regjimi Martesor  etj.
Rezultatet  jo-financiar
·         kujdestari
·         Vendosja e një marrëdhënie personale me fëmijën,
·         Mbiemri i juaj I vajzerise  etj.
 
Në divorc, ju duhet të merrni parasysh pasojat e divorcit.
Sa pension ushqimor  mund të ju jap bashkëshorti juaj ne baze te gjendjes se tij finaciare?  Sa do te jete e mjaftueshem per femije pensioni ushqimor ? A do e merrni  kujdestarine e femijeve ? Në cilat ditë mund të takohen fëmija juaj dhe partneri juaj? Sa mbeshtetje per femijet ju  duhet  për sa i përket moshës, shëndetit dhe edukimit të tyre ?
Cila është situata e defekteve  të mardhenies tuaj  në ngjarjet që çuan në divorc? Sa duhet të kërkoni  kompensim financiar? Sa kompensim financiar mund të paguajë partneri juaj?
 
Ju mund t’i njihni më mirë rrethanat dhe lehtësitë financiare te  partnerit tuaj. Prandaj, nëse është e nevojshme, ju duhet të sqaroni kërkesat tuaja me ndihmën e avokatit tuaj të divorcit.
 
Mos thuaj “Unë do të marr valixhen time dhe do  te iki” !
 
Qeniet njerëzore priren të shmangin dhimbjen për shkak të strukturës së tyre. Sidoqoftë, kjo tendencë për të shmangur dhimbjen çon në vendime të gabuara për të cilat disa njerëz më vonë do të pendohen.
Ndonjëherë hasim njerëz që kërkojnë shkurorëzim të mjaftueshëm nga ne . Duke thene :  -nuk dua asgjë ”.
Sidomos klientët tanë, të cilët kanë informacion të gabuar se fëmijët do të merren prej tyre, marrin vendime të menjëhershme dhe të gabuara
Prandaj, siç u përmend më lart, duhet të vlerësoni në detaje pasojat financiare dhe jo-financiare të divorcit dhe të përfitoni nga ndihma e avokatit tuaj të divorcit.


Jini të sinqertë kundër avokatit tuaj të divorcit
Juristët kane detyrimin për të mbajtur një kode sekret me ligj, bisedat, intervistat, letërkëmbimi ndërmjet klientit dhe avokatit ,me kusht që ato të mbeten në aktivitetin profesional.
Prandaj, duhet të jeni të sinqertë me avokatin tuaj.
Në rastet e divorcit, bashkëshortët shpesh kanë vetëm veten ose familjen e tyre. Sepse, përveç rastësive, vetëm këta njerëz mund të bëhen themele në ngjarjet që ndodhin në familje.
Ne një marrëdhënie juridike ka pale . Në literaturën juridike, “pala e tretë” përdoret për t’u referuar atyre që nuk janë palë në marrëdhëniet juridike.
 
Këshille, me çfarë ka të bëjë kjo?
Avokati juaj i divorcit ju përfaqëson JU, jo personin e tretë në çështjen e divorcit. Kështu që ju dhe avokati juaj i divorcit jeni në njërën anë të seancës. Ju dhe avokati juaj jeni në të njëjtën anë. Në fakt, avokati juaj do të thotë “ju”. Mund t’i jepni vetes informacion të rremë ose ta shtrembëroni atë? Pra, jini të sinqertë me avokatin tuaj të divorcit.
Nëse i bëni deklarata jorealiste avokatit tuaj, avokati juaj do të veprojë në bazë të deklaratave dhe deklaratat tuaja do të përpiqet ti  siguroje si prove material gjate  séances. Avokati juaj i divorcit që vepron në përputhje me deklaratat tuaja të rreme ose të pavërteta nuk do të mbahet përgjegjës për pasojat negative.
Për shembull, nëse bëni një deklaratë të pavërtetë se bashkëshorti juaj ka kryer dhunë fizike ndaj jush, avokati juaj do të paraqesë një raport për pretendime të dhunës fizike. Sidoqoftë, nëse deklaratat dhe provat e palës kontraktuese konstatohen të pavërteta, çështja juaj do të refuzohet dhe ju do të ndikoheni nga rezultati negativ.
Për këtë arsye, duhet t’i tregoni avokatit tuaj të divorcit  të gjitha detajet , në të gjitha aspektet ndaj dhe kundër jush.

Mos fsheh asgjë nga avokati juaj
Mbajtja e diçkaje nga avokati juaj, si dhe deklarata jorealiste do të jenë një nga gabimet më të mëdha që do të bëni.
Mos harroni se çdo ngjarje, çdo veprim që mbani te fsheht  nga avokati juaj dhe nuk ia thoni avokatit tuaj do t’ju kthehet si një goditje e madhe ne seancat gjyqesore .
Për shembull, në një padi të ngritur nga bashkëshorti juaj duke ju fyer, duke mos ju respektuar, duke nënkuptuar dhunë emocionale, një pretendim i të paditurit në kerkese padi  se ju keni vepruar në kundërshtim me detyrimin e besnikërisë seksuale ndaj dikujt tjetër (duke pasur një lidhje me një person tjetër) dhe prova të atij  pretendimi. Nuk është e vështirë qe gjate senaces gjyqesore nëse paraqiten pamjet e kamerës, ose biseda  telefonike.Duke  pyetur  a  nuk është ajo?
Prandaj, avokati juaj duhet te dije veprimet dhe te metat e pales qe perfaqeson ; ju gjithashtu duhet të tregoni avokatin tuaj të divorcit për çdo veprim ofendues (që ka të ngjarë të paraqitet) nga pala tjetër.
Mos u shqetëso! Avokati juaj nuk do t’i tregojë askujt duke ruajtur te dhenat kofidenciale te punes.
 
Ndiqni gjithmonë paralajmërimet e avokatit tuaj të divorcit
Ju dakortsuat në parim me avokatin tuaj të divorcit. Ju paraqisni autorizimin dhe prokuren e perfaqesimit. Bini dakort me pagesen e  tarifave te Avokatisë. Por nuk ka mbaruar akoma…
Avokati juaj do t’ju japë disa paralajmërime. Ju duhet t’i ndiqni këto paralajmërime në mënyrë rigoroze. Avokati juaj nuk i bën këto paralajmërime në mënyrë arbitrare.
Divorci u jep palëve të drejtën të jetojnë më vete. Kështu që ju mund të shkoni në një shtëpi të veçantë, ju mund të keni një jetë të veçantë. Sidoqoftë, ju jeni akoma të martuar me bashkëshortin tuaj derisa vendimi i shkurorëzimit të përfundojë nga gjykata. Të gjitha detyrimet e martesës ndaj bashkëshortëve vazhdojnë. Për shembull, nuk mund të keni një marrëdhënie emocionale ose seksuale me një person të seksit të kundërt. Ju nuk mund të fyeni ose ngacmoni partnerin tuaj me telefon ose mesazh.
Avokati juaj do t’ju japë shumë paralajmërime në lidhje me procesin e shkurorëzimit. Eshte në interesin tuaj më të mirë të zbatoni këto paralajmërime. Mosrespektimi ka të ngjarë të ndikojë në jetën tuaj.
 
Merrni argumente që kanë nevojë për avokatin tuaj
Argumentet kryesore të mbrojtjes në procedurë janë prova. Icidentet qe ndodhin shpesh ndërmjet bashkëshortëve, janë për ekzistencën dhe vendndodhjen e provave.
Këshilla jone për ju këtu është që përpara se të përgatisni padi tuaj me avokatin tuaj, të merrni një filxhan çaj ose kafe dhe të filloni të shkruani në letër J .
Shkruaj cfare : Sigurisht, ngjarjet që kaluan nëpër kokën tuaj dhe shkaktojnë divorc….
Ne kemi një detyrë që klientët te jene të përgatitur . Ne dua që ata të shkruajnë një një letër me argumentat perkatese . Ne duam që ata të përgatisin në detaje ngjarjet që çuan në divorc në letër që ata do të më shkruajnë.
Pse e duam kete? Nuk është e mundur të renditni menjëherë ngjarjet që shkaktojnë divorcin. Nuk është e mundur të mbani mend ngjarjet në një kohë, veçanërisht në martesat që zgjasin me vite. Për më tepër, të kesh për të kujtuar përsëri ngjarjet me avokatin e divorcit dhe të futesh në intensitetin e emocionit bën që njerëzit të mos i kujtojnë disa ngjarje ose t’i mbajnë mend jo të plota. Në një mjedis më të rehatshëm, shënimeve të shkruara janë efikase për të mos humbur detajet.
Por për sa i përket secilës ngjarje,
·         Kur ndodhi?
·         Ku ndodhi?
·         Cfare ndodhi si rezultat?
·         Si mund ta provoni?
Nëse punoni me avokatin tuaj të divorcit për këto detaje dhe mënyrat për të provuar ngjarjen, do të keni më shumë gjasa të ndeshni një rezultat positive.
 
Asnjëherë mos harroni atë! Avokati  juaj ne nje process nuk  do  te  deklaroj asnje gje  me shume nga sa do  te deklaroni  ju .
Pra, atë që ju thoni, avokatit juja do ta përgatisë padin divorcit në atë mënyrë. Nëse doni të keni një process gjyqesor të mirë dhe të hollësishëm, sigurojini avokatin tuaj argumentet e nevojshme.
 

Mos i përfshini fëmijët në problemet tuaja!
Mos harroni, ju divorconi gruan ose burrin tuaj. Jo fëmijët tuaj!
Si rezultat i divorcit, nuk do të jeni më grua ose burrin . Por ju akoma do të jetoni si babai ose nëna e fëmijës tuaj.
Fëmija ka nevojë edhe për nënën dhe babanë. Kjo është nevoja më e detyrueshme dhe e drejta më themelore për fëmijën. Për këtë arsye, edhe nëse palët nuk e kanë kërkuar atë, gjykata do të vendosë një marrëdhënie personale midis fëmijëve dhe bashkëshortit të cilit nuk i lejohet kujdestaria.
 
Cilido fëmijë dëshiron t’i shohë prindërit e tij në mënyrë të përsosur dhe te pa përsosur. Babai i cili shihet si personi më i fuqishëm në botë si hero, shkakton një divorc, dhe abuzimi, poshtërimi i babait ne prezencen e  femijeve  dhe fjalët fyese për babanë e tij nuk do ju demtojn ju ose palën tjetër. Ju vetëm shkatërroni zhvillimin psiko-shoqëror të një fëmije në moshë zhvillimore.
Ti e di shumë mirë; Marrja e aprovimit të prindërve të tyre është një qëllim shumë i rëndësishëm që fëmijët të fitojnë dashurinë e tyre. Ky synim është një nga faktorët që e nxisin fëmijën të bëjë më mirë dhe të arrijë më shumë.
Sjellja që do të trondit imazhin e babait dhe nënës te  fëmijët  do ta bëjë fëmijën të zemërohet, i pasigurt, duke jetuar në frikë të vazhdueshme për tu braktisur dhe humbur gjatë gjithë jetës.
Dëshironi që e ardhmja e fëmijës suaj të jetë ne kete forme?
Prandaj, mos i përfshini fëmijët tuaj në procesin e divorcit, mos lejoni që ata të lodhen dhe të pësojnë trauma gjatë gjithë jetës së tyre.
Mos i beni  presion partnerit tuaj të divorcuar me fëmijë! Inkurajoni fëmijën tuaj të takohet me partnerin tuaj, veçanërisht në ditët e kontaktit personal. Mos harroni, ju po e bëni këtë për fëmijën tuaj. 
Nëse mendoni se fëmija juaj preket nga kjo ndarje dhe procesi i divorcit, mund të kekroni  ndihme nga nje profesioniste.
Nëse vërtet mendoni për fëmijën tuaj dhe të ardhmen e fëmijës suaj. Ju duhet të siguroni mjedisin në të cilin ai mund ta kapërcejë këtë proces në mënyrën më të rehatshme.
Ju lutemi të keni më shumë kuptim për personin që shihni në pasqyrë
Disa njerëz kanë tendencë të gjejnë justifikime ose të fajësojnë dikë, ndërsa të tjerët priren ta fajësojnë veten pa të drejtë.
Aq më tepër që kjo ndjenj faj dhe vetëvlerësim ndonjëherë është padrejtësia më e madhe që i ka bërë vetvetes.
“Gruaja ime nuk do të më mashtronte nëse do të isha pak më I bukur! “
“Unë uroj që gruaja ime të mos më linte sikur të isha më i dobët!”
“Unë duhet të kisha ditur që ajo ishte duke bërë një lidhje me nje mashkull  tjetër. Unë jam shumë i pastër! “
“Në të vërtetë ajo ka menduar për divorcin me vite, por unë nuk e kuptova.”
Ju lutemi ndaloni së shikuari veten si fajtorin e vetëm të ngjarjeve dhe ndëshkoni veten për ngjarje që nuk mund t’i ndryshoni.
Divorci është një proces përçarës. Në fund të fundit, ju keni qenë të lënduar nga personi që keni më shumë besim, ai që ju pëlqen më shumë. Ndoshta ju keni tradhtuar.
Nuk ka një makinë kohe, kështu që ju mund të ktheheni në të kaluarën dhe të korrigjoni gjërat ose të veproni ndryshe.
Mos hezitoni të tregoni mirëkuptimin, dhembshurinë tuaj ndaj të tjerëve ndaj personit që shihni në pasqyrë.
Ju nuk mund të vazhdoni të jetoni duke urrejtur veten dhe duke fajësuar veten për një jetë të tërë.
Mos harroni, divorci është një proces i përkohshëm. Do të përfundojë herët a vonë. Do të vazhdoni jetën tuaj si veten tuaj, të cilën vazhdimisht e fajësoni. Jini më të kuptushem ndaj  vetvetes dhe tregoni dhembshuri ndaj personit në pasqyrë.
Atëherë do të shihni që gjithçka do të jetë më mirë.
 Vazhdoni të jetoni
Shpesh shohim që njerëzit në divorc janë në ankth, panik dhe ankth të vazhdueshëm. Në fakt, nuk jeni gabim. Ju jeni tërhequr në këtë proces nga personi që keni besim, i preferuari juaj dhe më i paprituri.
Por mos harroni këtë! Ashtu si çdo gjë tjetër në jetë, divorci është një proces i përkohshëm. Gjëja më e rëndësishme që duhet të dini në këtë proces është se jeta vazhdon. Në këtë proces, nëse lëndoni veten dhe lodheni, ka të ngjarë të përjetoni efektet e tij gjatë gjithë jetës tuaj.
Nëse shihni simptoma shumë serioze, kërkoni ndihmë profesionale nga ekspertë. Paniku i vazhdueshëm, sulmet, shpërthimet e nervave dhe zemërimi do t’ju dëmtojnë juve dhe më pas të dashurit tuaj.
Të flesh me stresin per divorcin , të jetosh me shqetësimin për atë që do të ndodhë do të të dëmtojë vetëm.
Varet nga ju që të gjeni një avokat të kualifikuar, me përvojë dhe të mirë  per çështjen tuaj të divorcit, t’i shpjegoni ngjarjet në detaje të plota pa i shtrembëruar ato, t’i siguroni avokatit tuaj argumentet e nevojshme të mbrojtjes (ndihmoni në mbledhjen e provave) dhe t’i përgjigjeni pyetjeve tuaja duke kontaktuar avokatin tuaj nëse ju nevojiten ato.
Meqenëse keni një avokat per divorcin tuaj, nuk keni pse të bëni asgjë tjetër. Ju nuk keni pse të shkoni në sallën e gjyqit, të merrni pjesë në seanca, të dëgjoni dëshmitarë, të shihni anën tjetër ose të bëni ndonjë gjë tjetër. Pasi t’i jepni autorizimin e perfaqesimit avokatit tuaj të divorcit, lini avokatin tuaj të ndjekë çështjen tuaj.
Avokati juaj tashmë do të kontaktojë me ju paradhe  pas senacave gjyqesore
Në këtë proces, ju duhet të gjeni aktivitete që do t’ju motivojnë përsëri, t’ju mundësoni të kaloni kete periudh  në mënyrën më të lehtë dhe t’i përshtateni jetës tuaj të re.
Më në fund, jeta vazhdon në procesin e divorcit. Lërini avokatin tuaj të zgjidhë problemet tuaja, ju mund të vazhdoni jetën tuaj pa pushim.
 

Share në rrjete sociale:

[Sassy_Social_Share]

Mirësevini

Jemi të gatshëm t’ju përgjigjemi për ç’do pyetje që mund të keni.
Mund të na shkruani në email ose
telefononi në 069 232 3185