Njoftimet e fundit

Rimbursimi i TVSH -së

Ekspertët kanë të drejtë të kërkojnë rimbursim të TVSH -së kur teprica e tyre tejkalon shumën prej 400,000 lekë. 
Kjo është rregullorja e bërë me Ligjin Nr. 92/2014 “Për tatimin mbi vlerën e shtuar në Republikën e Shqipërisë”.

Shiko më shumë »

Kriptomonedha, dispozita ligjore në Shqipëri

Cryptocurrencies janë një lloj i ri i monedhës që u krijua në 2009. Ato kanë origjinën në një format dixhital dhe gjenerohen në formë elektronike. Transaksionet e këtyre monedhave bëhen pa banka. Nuk ka tarifa transaksioni dhe ju mund të blini pothuajse çdo gjë me to, ashtu siç bëni me paratë tradicionale (fiat).

Shiko më shumë »

Blerja dhe shitja e biznesit

Blerja dhe shitja e biznesit. Pse keni nevojë për një avokat në blerjen dhe shitjen e biznesit. Nëse jeni duke marrë parasysh një blerje ose shitje biznesi, mund të përfitoni nga këshillat dhe ndihma e një avokati ekspertë në Metaj Consulting. Avokati juaj do t’ju udhëheqë përmes hapave të nevojshëm dhe do t’ju ndihmojë të pozicionoheni për një transaksion të suksesshëm. Metaj Consulting ka njohuritë dhe përvojën e nevojshme për të drejtuar procesin. Me kujdesin e duhur në vlerësimin, negocimin, dhe proceset e zhvillimit të kontratës. Këto janë të nevojshme kur kryhet blerja apo shitja e një biznesi.

Shiko më shumë »

Si të hapësh një divorc?

Avokat per divorc. Cështja e shkurorëzimit është padia e paraqitur nga bashkëshortët për përfundimin e një martese ekzistuese me urdhër të gjykatës. Divorci nuk është arsyeja e vetme që martesa të marrë fund.

Shiko më shumë »

E drejta shteterore

Modeli i shërbimit të Studios trajton problemet e ndryshme të biznesit me një qasje ndërdisiplinore falë aftësive të ndryshme të larta të fituara nga profesionistët e saj.

Shiko më shumë »

E drejta private

Modeli i shërbimit të Studios trajton problemet e ndryshme të biznesit me një qasje ndërdisiplinore falë aftësive të ndryshme të larta të fituara nga profesionistët e saj.

Shiko më shumë »

Rimbursimi i TVSH -së

Ekspertët kanë të drejtë të kërkojnë rimbursim të TVSH -së kur teprica e tyre tejkalon shumën prej 400,000 lekë.  Kjo është rregullorja e bërë me Ligjin Nr. 92/2014 “Për tatimin mbi vlerën e shtuar në Republikën e Shqipërisë”.

Kriptomonedha, dispozita ligjore në Shqipëri

Cryptocurrencies janë një lloj i ri i monedhës që u krijua në 2009. Ato kanë origjinën në një format dixhital dhe gjenerohen në formë elektronike. Transaksionet e këtyre monedhave bëhen pa banka. Nuk ka tarifa transaksioni dhe ju mund të blini pothuajse çdo gjë me to, ashtu siç bëni me paratë tradicionale (fiat).

Blerja dhe shitja e biznesit

Blerja dhe shitja e biznesit. Pse keni nevojë për një avokat në blerjen dhe shitjen e biznesit. Nëse jeni duke marrë parasysh një blerje ose shitje biznesi, mund të përfitoni nga këshillat dhe ndihma e një avokati ekspertë në Metaj Consulting. Avokati juaj do t’ju udhëheqë përmes hapave të nevojshëm dhe do t’ju ndihmojë të pozicionoheni për një transaksion të suksesshëm. Metaj Consulting ka njohuritë dhe përvojën e nevojshme për të drejtuar procesin. Me kujdesin e duhur në vlerësimin, negocimin, dhe proceset e zhvillimit të kontratës. Këto janë të nevojshme kur kryhet blerja apo shitja e një biznesi.

Avokat per biznesin tuaj

Avokatet tane përfaqësojnë klientë në mosmarrëveshjet midis kompanive dhe individëve në lidhje me përgjegjësinë për dëmet që rrjedhin nga aktet e pretenduara të gabuara

12 Rregulla të arta në lidhje me procesin e divorcit

Të dy përpara se të hapni një process divorci kundër jush, jeni në kërkim të një avokati me përvojë dhe të mirë të divorcit . Do të përpiqeni të gjeni avokatin më të mirë të divorcit duke pyetur të afërmit tuaj të divorcuar më parë ose duke përdorur internetin .

Si të hapësh një divorc?

Avokat per divorc. Cështja e shkurorëzimit është padia e paraqitur nga bashkëshortët për përfundimin e një martese ekzistuese me urdhër të gjykatës. Divorci nuk është arsyeja e vetme që martesa të marrë fund.

10 bizneset e vogla më të mira shqiptare sipas renditjes botërore

Nga renditja e startup-eve më të mirë në mbarë botën, nuk mund të ngelej pas dhe Shqipëria me gjithë këta të talentuar që kanë zhvilluar startup-et e tyre duke punuar fort për të arritur aty ku janë sot. Më poshtë renditen 10 startup-et më të mira shqiptare, mes tyre dhe Business Magazine Albania.

Si te behesh i sukseshem ne Shqiperi

Si te behesh i sukseshem ne Shqiperi? Cfarë është suksesi për ju? Për disa, kur mendojnë për suksesin, ata përfytyrojnë pasurinë; të tjerë duan energjinë; disa thjesht duan të kenë një ndikim pozitiv në botë.

Ndryshimet e fundit të kushtetutës

Kushtetuta ka ndyshuar shume gjate 20 viteve te fundit vecanerisht vitin e fundit.

E drejta ligjore

• Si te fitosh nje gjygj ne shqiperi?
• Cfare ofron kushtetuta shqiptare?
• Kushtet e marredhenieve me bizneset ne shqiperi.

E drejta shteterore

Modeli i shërbimit të Studios trajton problemet e ndryshme të biznesit me një qasje ndërdisiplinore falë aftësive të ndryshme të larta të fituara nga profesionistët e saj.

E drejta private

Modeli i shërbimit të Studios trajton problemet e ndryshme të biznesit me një qasje ndërdisiplinore falë aftësive të ndryshme të larta të fituara nga profesionistët e saj.

Na kontakto

Jemi këtu për ju

Mirësevini

Jemi të gatshëm t’ju përgjigjemi për ç’do pyetje që mund të keni.
Mund të na shkruani në email ose
telefononi në 069 232 3185